15 Aralık 2008 Pazartesi

kuvvetler teorisi :)

Şu hayat bir çok kuvvetin bileşkesi ; sağdan, soldan, üstten, alttan gelen bir çok kuvvet eylem... ve onların meydan getirdiği bir çok sonuç...

Sonuçlar, sonuçlar, sonuçlar hep yaptıklarımızın meydana getirdiği şeyler. Kötüde olsa iyide olsa bizim sonuçlarımız, sahibi olmamız en azından teselli verici. Üst üste koyduğumuzda sonuçlarımızı bir hayat çıkıyor işte aslında tek başına bizim hayatımızı etkilemese de genelde kendi yapıklarımızın cezasını çekeriz. Sonuçlar önemlidir bu nedenle hayatta ve dikkat etmek gerekir her yaptığımıza.

Verilen bir karardan dönmek çoğu kez hatadır ama hata olarak verilmiş bir karara devam etmek aptallıktan başka bir şey değildir. Akıllı insan en kısa zamanda döner yaptığı hatadan ama öyle bir zaman olur ki bazen insan dönemez, dönmek istese belki dönmesinden oluşacak sonuçların büyüklüğü ağır gelir belki de alışmış olmanın verdiği bağımlılık izin vermez. Ama her ne olursa olsun bir hata ile ömür boyu yaşanmayacağı için yol yakınken dönmek en iyisidir diyebilirim. Benimde pek çok zaman aldığım keskin virajlarım oldu sonrasında da pek çok pişmanlıklarım ve bu pişmanlıkların geneli de bir alışkanlığı bırakmış olmanın verdiği duygulardı. Bazen gelen takıntı nöbetlerini saymazsak hepsi geçti bitti diyebilirim.

Hayat böyle işte bir çok kuvvetin bileşkesi ama her ne olursa olsun hayat bir yönden ağır geliyor. Hemde çok...


28.03.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder