15 Aralık 2008 Pazartesi

Söylenenler

Ansızın söylenen bir söz ile biter bazen herşey... Hiç umulmadık bir anda; en sevdiğin, en çok değer verdiğin birşey söyler ve o an düşünürsün; acaba ben bunu hakediyormuyum, ben ne yaptım bunlar işitmek için... Ve o zaman üç şıkkın vardır ya herşeyi sineye çekersin hiç birşey olmamış gibi davranırsın olan o kadar yaşanmışlığın biriktirilen anıların, kalmış ise içinde kalan azıcık; belkide tek taraflı olan sevginin ve değer verilenlenlerin hatırına . Ama nereye kadar sürer bu eziklik ve bir sonu gelip bilmeyecektir belkide bitmeyen sözlerin... veya o an cevabını vermek lazımdır söylenen lafın bu belkide bir çeşit savunmadır ama savunma düşmana ve taarruzuna karşı yapılır ama sen düşmanla karşı karşıya değilsindirki; daha az önce hakkında iyi şeyler düşündüğün biri ile karşı karşıyasındır.
Veya...
herşeyi bitirmelisindir herşeyi yitirmeden kendine olan saygını. Herşeyi silip atmak kolay olmaz elbette ama hani dedim ya eğer değerli ise biri gerçekten sözleride değerli olmalı; değersizleştircek sözler onu; yakışmaz ona. Evet bir söz vardır doğrudur gülü seven dikenine katlanır ama diken gülün fıtratında vardır ama bazı sözler var diken değil hançer gibiler; diken belki biraz acıtır kanatır ama hançer öldürüyor insanı öldürmese bile hiç geçmeyecek izler bırakıyor.
O nedenle hiç bir söz hiç yaralamamalı insanı buna fırsat vermemeli; kimseyi zorlayarak elde tutmayı sonsuza kadar başaramazsınız.
Kalanlar bizim
Gidenlerin yolu açık olsun....

27.12.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder